Konsultasjon

Hva skjer hos osteopaten?

Hos osteopaten blir du spurt om å beskrive dine symptomer, eventuelt tidligere behandlinger knyttet til dine symptomer og hvilke undersøkelser du har blitt henvist til ( ultralyd, MR , CT etc.). Vi går også i gjennom tidligere sykehistorie.
Etter samtalen blir kroppsholdning analysert, bevegeligheten i de forskjellige ledd testet og ved bruk av spesifikke tester blir det avdekket hvor symptomene kommer fra. Årsakssammenhengen blir vurdert og resultatet av dette danner grunnlaget for behandlingen.

Osteopati er effektivt ved akutte, subakutte og kroniske lidelser. Osteopater er utdannet til å undersøke og behandle med hendene. Alle tiltak vurderes ut fra en grundig kunnskap innen anatomi, nevrologi, fysiologi, patologi, embryologi og biomekanikk.

Ved en Babysjekk (0-1 år) tar vi en gjennomgang på graviditeten og fødsel samt de symptomer du opplever hos ditt barn, dette kan være hyppig gråt, lite søvn, torticollis, kolikk, hyppige ørebetennelser, eller at ditt barn har et skjevt bevegelsesmønster. Ligger barnet i en " bananposisjon", eller kaster
han/hun hode ofte tilbake og gråter mye? Dreier ikke barnet hodet til begge sider, eller har babyen skjevheter i kraniet/flate områder i bakhodet? Er ammingen vanskelig og er dette pga. barnets nakke, tungebånd eller sugekraft? Gjenkjenner du noen av disse symptomene, er de ofte relatert til selve fødselen og kan ofte behandles med enkle og myke teknikker.