Barn/Ungdom

I kroppens utvikling fra barn til voksen er det flere faktorer som som kan påvirke hvordan kroppen utvikler seg. Det kan være alt fra små uhell i hverdagen, hvor kroppen på et tidlig tidspunkt begynner å kompensere, til større skader, sykdom, overbelastningsskader eller perioder hvor kroppen strekker seg veldig raskt. Barn som er aktive med mye bevegelse og sport opplever ofte mindre skader som kan bli forstyrrende hvis de ikke blir behandlet. I behandlingen av barn og ungdom foretrekkes ofte osteopatiske teknikker kombinert med fysioterapi (div. øvelser) for å unngå at skaden gjentar seg.

Ørebetennelse hos barn

Ørebetennelse er en infeksjon i mellomørets slimhinner og er veldig vanlig, spesielt hos små barn fordi øretrompeten (rør som forbinder svelget med mellomøret) som har til oppgave å drenere det indre øret er mer vannrett, kortere og kan ha en slappere åpning. Mellomørebetennelse kan være veldig vondt, men hos de fleste går infeksjonen over etter et par dager. Infeksjonen skyldes enten virus eller bakterier. Det er mange årsaker til at barn utvikler en ørebetennelse, men en umoden øretrompete i kombinasjon med et svakt immunsystem er sett på som en av de viktigste årsakene til mellomørebetennelse.

Ørebetennelsen oppstår ofte i forbindelse med en forkjølelse, som forårsaker at øretrompeten tetter seg (slim) og bakterier/virus blir fanget inne i mellomøret og det kan oppstå en betennelse. Noen ganger sprekker trommehinnen på grunn av slimet som bygger seg opp i mellomøret, og det vil renne væske ut av øret. Et rift i trommehinnen vil gro av seg selv i løpet av et par dager.

Hvis et barn har opplevd en ørebetennelse for første gang, er det ingen grunn til å ta med barnet til behandling hos en osteopat, men hvis denne problematikken blir kronisk, kan det være en dysfunksjon i muskel-skjelett- systemet som hindrer at kroppen kan lege seg selv. En osteopat kan også gi gode råd til foreldre i form av drenerings teknikker som kan anvendes hjemme, for å unngå et kronisk forløp. All forskning gjort på området osteopati, ørebetennelse og barn mellom 0-6 år viser at osteopati i kombinasjon med medisinsk behandling gir gode resultater. På helsebibliotekets sider blir det anbefalt smertestillende som paracetamol og ibuprofen, som kan lindre smerten og gjør at barnet føler seg bedre. - Og husk de fleste barn blir symptomfrie etter bare et par dager. Hvis tilstanden til barnet forverrer seg etter et par dager ( 3 dager) - alltid ta kontakt med fastlegen!
God bedring :)

Kjevebehandling

Veiledning til øvelser

Sportsskader --> overtråkk

Foto: Lilly L. Dula Johansen